tisdag 14 februari 2012

Så, jag vette sjutton hur det ska gå här med mitt slutprov om ca 6 veckor. Det är inte så att jag våndas eller tycker att det ska bli jobbigt. På ngt sätt har jag liksom ställt in mig på att det får gå som det går. Jag vill bara få det överstökat så jag kan åka till havet och koppla av! Visst, självklart har jag ett mål med mina studier och jag vill gärna nå upp till en viss nivå, men det är faktiskt inte hela världen om jag inte gör det.

Jag har återigen bytt lärare och fått tillbaka den jag hade först. Återigen känner jag mig som ett komplett pucko ibland. Det har jag inte gjort sedan jag bytte lärare någon gång i november. Jag är övertygad om att det är läraren och vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det.
Jag upplever italienskan som sjukt svårt att lära sig och jag är glad att jag ändå kan prata lite i passato prossimo, presente e futuro... Jag har fått ett hum om vad alla ordklasser är, och det får ändå ses som en framgång. Jag vet att jag kan och behöver egentligen ingen annan bekräftelse.

Den här veckan är det också halvtid 2/2. Vilket betyder att jag har 6 veckor kvar att studera av min andra period här. Som vanligt har jag sjuk hemlängtan och denna har varit ständigt närvarande här och under mitt äventyr. Jag vet inte vad det beror på. Och den går liksom inte att skaka av sig. När jag är med vänner eller gör något kul glömmer jag bort den på en millisekund, men så fort jag blir ensam/känner mig ensam kommer den blixtsnabbt, den där hemlängtan. Måste ju va ngt fel på mig!
Jag är är nog inte alls som jag är hemma, här. Det enda som är sig likt är min svettningar under armarna, Haha.

Jag ser fram emot att de kommande helgerna ska förgyllas med besök av vänner hemifrån. Det ska bli så grymt roligt och jag längtar efter att få visa mina smultronställen här i Rom och på plats. Det kommer väll inte göra hemlängtan mindre, men säkert tiden att gå lite fortare.

Signing out, denna vecka har jag inte en enda ledig kväll, så jag ska slutta sitta här och tycka synd om mig själv och förbereda mig för kvällens Valentines fest/gettogether.

Abbracci a tutti voi!