fredag 30 september 2011

Weekend!

Då va skolvecka slut, iaf för idag och imorgon. På söndag ska jag plugga.
Jag måste få in de små, vanliga orden och fraserna så att jag kan avancera. Men som sagt, det blir på söndag.

Igår var jag och några kursare i Trastevere och käkade på en typisk italiensk restaurang. Typisk och väldigt poppulär. Så poppulär att de som ville ha sittplats ute köade en timme, minst, innan restsaurangen ens öppnade för att få en åtråvärd sittplats på piazzan. Restaurangen tar inga bokningar innan och det är först till kvarn som gäller.
Mitt sällskap kom tio minuter innan de öppnade och fick, av förklarliga orsaker, plats inne. Det va inte heller så tokigt.
Till middag åt jag både antipasti och secondo pasti (två rätters)
Min antipasti bestod av pasta i tomat, basilika och någonslags köttsås och till secondi pasti åt jag kanin.
Första gången jag ätit kanin och ja, det blev ingen favorit. Kanin var inte äckligt eller så, men ganska smaklöst. Till det blev det en del vino rossi :) Trots att restaurangen låg i Trastevere, som är känt för att vara ganska dyrt och pretto var maten inte alls dyr. För tvårätters och några glas vin blev det 200:-/person.
Några i mitt sällskap bor på ett B&B i ett kloster och måste vara hemma senast 22.30 varje dag. Kommer de senare är dörrarna låsta och de får inte komma in igen förrän kl 06.00 dagen efter, så det blev lite stressig där mot slutet.

Efter middagen gick jag och två andra till en bar i närheten av restaurangen och tog en drink. Kvällen var allt som allt mycket trevlig och det är väldigt skönt att man fortfarande kan sitta ute på restaurangerna utan att frysa. Kvällarna är också väldigt svala och behagliga. Jag önskar att det alltid va så...
I eftermiddag väntar en tur med skolan i Trastevere. De anordnar en guidad tur, (på Italienska...) i området och jag och några från klassen samt min flatie ska gå med. Vad kvällen har att erbjuda får en vänta och se. Jag är dock väldigt trött, så jag ska nog ta det lugnt. Ska försöka komma ihåg kameran under kvällen och helgen!

Imorgon väntar sen stranden. Men som med allt, den senaste tiden, vet en aldrig vad som händer eller väntar.

Till nästa gång, buon weekend!