torsdag 17 juli 2008

Syskonövervakning AB, fika/spån med favvo organisationen och blötdjur

Hej hej hallå.
Eftersom sommarens ekonomi är lite dålig har jag sedan juni inte haft något SL-kort. Jag anser mej bo ganska nära stan och kan gå in till Söder på 20 min. Det är bra med frisk luft och den motionen det ger, oftast
Så idag som så många andra dagar gjorde jag mej på eftermiddagen beredd för att gå in till stan och mitt fika/spån-möte med favvo-organisationen SFQ, Sveriges förenade HBTQ-studenter.
Jag kom till toppen av Skanstullsbron, då öppnade sig himlen och det öste ner regn. Det finns liksom ingenstans att ta skydd mitt uppe på bron, så ja, jag blev ett blötdjur, med plaskande skor och jeans som smetade sig runt benen.
Mysigt... Mja.
Det va inget annat att göra än att fortsätta bron ner mot Skanstull och söka skydd tills det värsta dragit över.

När jag lite senare färdigbytt och med kanellängd i handen kliver på bussen vid Gullmars, står "Syster" Å och svåger med systerdotter i bussenens bakre del. De ska till SöS för ngn kontroll av barnet. Syster ropar. "Syskonövervakning AB är i farten igen"
Till saken hör att syster eller svåger brukar se mej då och då, från en buss eller genom bilrutan eller så springer vi på varandra helt apropå som idag. Det brukar följas av ett roligt mess att syster minsann sett mej... Ibland har jag nästan undrat om de inte skuggar mej med flit. Som syskonövervakning.

Under mitt möte med SFQ lös(såklart) solen, men jag och Cam satt inne och spånade.
Vi spånade på hur vår lastbil ska se ut under Prideparaden.
Vi har studenttema.
Jag insåg ganska snart att vi har mycket jobb framöver för att hinna klart, inte bara med pyntning av lastbil utan också vårt tält i parken.
Att vara med och arrangera SFQ´s pridedeltagande har varit mer jobb än jag kunde föreställa mej. En festival som brukar vara så jättekul och något som jag ser fram emot varje år, känns nu bara hopplöst jobbigt och jag vill bara att det ska vara över. Men söta Klara kommer ju till Pride och gör allt bra igen.

Det regnade såklart när jag gick hem. Jag blev blöt och trött.
Men en engagerad person som jag kan inte låta lite regn störa humöret och dagen är inte slut än...

och jag lovar, jag ska lära mej att inte skriva uppsatsinlägg här...
och bilden ovan är på styrelsen i Syskonövervakning AB