onsdag 21 september 2011

Har gått i den klassiska turistfällan

Utrustade med två kartor, hotellets och mammas, begav vi oss ut på gatorna strax efter frukosten. Dagens mål var Spanska trappan. Enlig personal på hotellet skulle det ta runt 30 minuter till fots. MM och jag räknade ut att det tog runt en timme. Förbättring från gårdagen, då Spanska trappan och Fontana du trevi ligger ett stenkast ifrån varandra.

Spanska trappan gillade jag. Hade kunnat sitta där hela dagen och titta på människor eller sitta på stenmuren högst upp och läsa en bok. Fantastisk utsikt var det också.
Men som rubriken antyder gjorde jag en riktig tabbe där på toppen, vid obelisk. Vi var törstiga och ville ha något att dricka. "Kiosken" som finns där uppe ser ut som vilken annan kiosk på hjul i den här stan. Eftersom jag inte riktigt kommit in i det här med en annan valuta och eftersom jag tydligen lämnade hjärnan längst ner vid foten av trappan, upptäckte jag inte förrän vi satt oss en bit bort och börjat klunka på läsken, att vi blivit fetlurade.
För två flaskor Fanta, 500ml, betalade vi 7 euro, 7! Det är ju värsta rånet! Så dagens lärdom. Undvik att köpa någonting i närheten av turistattraktioner.

Efter Spanska trappan begav vi oss till Villa Borghese, en stor park mitt i Rom. Jag tror att vi såg hälften av parken, knappt och det vi såg var riktigt tråkig. Får nog gå dit någon mer gång, jag vill se djuren och ro lite i "sjön"
Vi gick hem och tog siesta istället.

Kvällens utflykt blev Colosseum. Jag glömde kameran, men ja, den kommer väll stå där ett tag till. Ingen brådska. Colosseum var stort, mycket större än jag förväntat mig och förvånansvärt helt... Det va fint att se det på kvällen, när det var upplyst. Bellissima!
För att sen kompensera för  den svindyra läsken tidigare på dagen slog mor och jag till på en brakmiddag. Det blev pasta alla carbonara, antipasti bestående av ett kycklinglår, vin och lite vatten till den nätta summan av 140:- pp.
För eventuella kollegor som kanske läser detta vill jag bara påminna om att jag fortfarande har semester. Nästa måndag börjar plugget...

Bilder:
Spanska trappan
MM och jag
Dyr Fanta
Random pics
Och några för att, ja Got´ya!