fredag 21 oktober 2011

Vissa dagar älskar jag att bo i Rom!

Vissa dagar, som idag när Rom visar sig från en av sina bästa sidor, älskar jag att bo här och att jag gett mig detta äventyr.
Idag när jag åkte från stan tog ja bussen. Buss 85 närmare bestämt som inte är den snabbaste, men ack så intressant, då den åker genom delar av city och "avslutar" med att åka förbi Colosseum innan den åker mot mitt torg. Solen sänkte sig över stan och ger Rom ett sånt sken att en ler brett enda in i hjärtat. Det är så vackert! Man blir lycklig, alldeles upprymd och glömmer bort allt som en inte tycker om med Rom andra dagar. Dessutom kom jag av bussen med alla inre organ på samma ställe som de var på när jag klev på bussen...

Det gick också bra i skolan idag och jag "vågade" prata och testa mer. Som så många gånger tidigare, kommer jag till ett läge där jag blir förbannad på mig själv. Jag går och svär och spottar åt mig själv (inte bokstavligt, bildligt talat. Om jag gick och svor och spottade åt mig själv på Roms gator... a nää ni fattar) och säger åt mig att jag får skärpa till mig och faktiskt anstränga mig lite.
Att vi sen, just nu bara är fyra i klassen gjorde nog sitt till också. Stora grupper skrämmer mig lite, hur konstigt det en kan låta.

Det är också Larains sista dag här i Rom så hon kom förbi skolan på vår rast för att säga hej då till dem hon träffat och som fortfarande är kvar. Jag och Emma var två av dem.

Jag och Laraine bestämde också att vi skulle ses för en sen lunch. Efter att ha letat efter två stycken, som inte fanns, hittade vi en helt okej liten krypin-restaurang. Jag åt pizza! Den hade en lite annan form än vanlig rund pizza, men ack så god... Vill du testa så heter restaurangen Il cuore di Napoli och ligger på Via Cerina. Om en läser om den på Tripadvisor har den inte fått så bra recensioner. Jag håller inte med och tycker att det var ett helt okej ställe att käka sen lunch på och varken min pizza eller Larains sallad och kötträtt smakade dåligt. Personalen var trevlig och försökte och ville förstå när vi ville beställa på italienska. Jag kanske inte skulle gå dit på en romantiskt middag eller för en kulinarisk smakupplevelse, men som sagt, för litetidigarepådagenmat, absolut någon mer gång :)

Dock ska tilläggas att jag efter 4 veckor här i Rom, i onsdags blev presenterad för Roms bästa bästa pizzeria/restaurang och bästa bästa service och vänlighet so far...
Restaurangen heter I Fratelli (Bröderna) och ligger i San Lorenzo.  Den drivs, som namnet antyder, av bröder. Närmare bestämt fem stycken, från två familjer. Du bör inte komma före 19.30 dock, eftersom du då, högst troligt, stör i personalens middag. Restaurangen är alldeles lagom stor och om du går dit, glöm inte att titta upp i taket och kom då ihåg att en av bröderna gjort allting själv...
Restaurangen ligger också nära min nya favoritbar som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Så nu har jag ett komplett kvällsprogram för dig som tänker besöka mig :)

Ikväll, blir det lugnt. Ska tvätta imorgon och på kvällen gå ut för några drinkar. Gissa var :)

Ta hand om er därute!
Ciao ragazzi!