tisdag 20 september 2011

Ta allt en Italienare säger med en nypa salt!

Jag skulle ha skrivit det här inlägget igår när jag kom hem, men jag orkade inte...

Jag och MM va tog oss en promenad igår på Roms gator. Den promenaden tog 5,5 timmar.
Efter att vi landat på hotellet bestämde vi (läs jag) att vi skulle besöka Fontana di trevi. Det skulle ta ca 20 minuter att gå dit enligt peronal på hotellet.

Yeah right! Haha ha! 20 minuti, haha. Ja om du hittar vill säga och använder en annan karta än den som du får av hotellet, så kanske.
Har alltid ansett mig ha ett helt okej lokalsinne, även om det börjat svika mig en aning nu såhär på ålderns höst. Men va fean, 20 minuter, det kan ju inte va så svårt, det är ju bara att gå så, korsa den där gatan, svänga där och sen rakt på.
Jag och MM hann knappt ta oss till torget vid hotellet förrän vi va vilse. 

Det åskade i Rom igår också och när vi efter tre timmar hade tagit oss så nära så att vi nästan trodde oss se fontänen...



började det så klart regna. MM och jag sökte skydd i en gränd medan det värsta regnet  kom. Porten som ni ser på bilden ligger förresten i närheten av Quirinale som är presidentens bostad...
Hur som helst, när det slutade regna tog vi oss upp för backen till vänster, upp för trapporna bara för att mötas av en stor gård och en yttepytte liten fontän. Fail!
Efter ytterligare någon timme började jag tappa humöret och det behövdes mat, på bumsen. Jag vet att jag ska vara här ett bra tag och jag vet att det typ är skam och pest och pina, men ja...


Efter matintaget tog vi nya tag, vi visste att vi var nära och det var ingen iden att bryta upp nu. En kan så klart undra varför vi inte bara frågade någon efter vägen, men det är ju ingen sport!
Vi gick tillbaka över presidentens dötrisa gård, ner för trapporna och


da da... ovanför porten, där vi några timmar tidigare sökt skydd för regnet finns den här fina hänvisningen...






till slut, kom vi fram till den jävla fontänen som Anita Ekberg badade i och lyckades uppröra hela de påvensianska entouraget när hon ändå höll på liksom.
Så, nu har jag sett den, inget märkvärdigt alls. En stor fontän med mycket vatten och folk. Skulle inte vilja bo där, tänk vilket ljud

Vad har vi lärt oss av denna femtimamrs promenad. Jo, att ha med en karta där det går att söka på gatornas namn, för det är näst intill omöjligt att hitta en gata på en karta när du är vilse. A det va väll typ det... :)

Buona giornata!