onsdag 2 november 2011

Kommit ur tristessen

Det har varit några riktigt tråkiga veckor här nu, men nu ser det äntligen ut som att det börjar hända saker igen.
För ca två veckor sedan åkte ett stort gäng som både jag och min flatie umgåtts med hem. Både personer som vi umgåtts med ihop och var för sig. Jag tror att vi båda blev lite nedstämda och slöa efter det och orkade inte riktigt med. Sen har jag varit mycket själv, då flatien åkte hem lite då och då av olika anledningar.
Hur som helst, det kan inte alltid hända saker och jag antar att det är annorlunda att vara "ensam" här och att vara "ensam" hemma.
Idag kom också ett efterlängtat paket från mor och Sverige. Innehållet består av något så enkelt som ett par duntofflor och ett brev från min mobilleverantör så att jag kan låsa upp min mobil. (Jag gillar verkligen inte den telefon som jag skaffade här och har förbannat mig själv många gånger att jag inte låste upp telefonen Innan jag åkte hit). Jag har längtat ihjäl mig efter detta packet och blev hur glad som helst när det äntligen kom idag.

Igår var det helgdag här i Rom, All helgonadagen och jag vaknade upp till en strålande fin dag som bröts av en skrikande unge. Föregående kväll somnade jag till samma skrik. Missförstå mig rätt, jag har inget emot barn och har förståelse att de skriker när de är små för att uttrycka något behov/begär de har. Men den här ungen, det går inte och beskriva. Jag var tvungen att komma ifrån lägenheten om jag inte ville bli helt vansinig och galen.
Så jag bestämde mig för att göra en liten utflykt till Ostia Antica. En gammal hamnstad till Rom som nu mest består av ruiner. Det var väldigt vackert och rogivande, trots att det var många 1novemberlediga Italienare där. När jag en gång vinner de där miljonerna, är Ostia verkligen en av de ställen jag ska titta närmare på för mitt semesterhus. 
Några bilder finns här nu, resten kommer sen eftersom det strular med uppladdningen

Och apropå det här med att det inte hänt något de senaste dagarna. Nu är det fullt upp ända fram till söndag. Fotboll, drinkar, öl, häng med vänner och så skola då förstås...
Till nästa gång!


Ciao ragazzi e buona giornata!