tisdag 7 februari 2012

Ähhh!
Jag försökte skriva ett inlägg om Bekräftelse och jakten på den, eftersom jag funderat kring den ganska mycket här på senaste och inte har någon att bolla med. Men jag snurrade in mig i saker och fick inte fram det jag ville säga.

Hur som helst. Den Stora Kylan eller Il Grande Freddo som den går under här, slog till i Rom i förra veckan. Under min tid här har det nog aldrig varit så kallt som förra veckan och Rom fick också snö för första gången på 27 år. (Ja det va samma sak med regnovädret som kom i November, allt är en konspiration mot mig)
Allt, och jag menar verkligen allt blev kaos här. Lokala myndigheter utlyste nödläge och stängde alla skolor under fredagen och alla statliga sevärdheter och museum beordrades att stänga senast kl 16.00.
Italienrna blev sen som tokiga och sprang runt på gatorna och tog kort när de hoppar i de små snöhögarna.
Parken utanför mitt hus var på lördagen överfull av ungar som hade snöbollskrig.
Alla tåg hade förseningar på timmar och det gick "rykten" om att folk satt fast i tåg över hela Italien i flera timmar utan värme och knappt ngn mat.
Staden var nästan spöklig ödslig och jag såg militärer som skottade snö på gatorna. De ser man annars mest glassa utanför någon byggnad.
Också igår måndag var skolor och myndighetskontor stängde.
Och visst det har varit kallt, men vi pratar om max minus 5 grader och nu har allt nästan smält bort.
En lätt känsla av surrealism har hängt över mig de senaste dagarna och jag har gått och smålett lite så där ni vet "men lilla du, gullet, det kommer att bli bra, det är bara lite snö. Det är okej, jag lovar!"

Vi snackar som sagt om minus 5 grader.

Alla gick som sagt lite crazy bananas... Jag också, men av helt andra orsaker.
Haha!

Ci vediamo presto, abbracci a tutti voi!