måndag 14 november 2011

Hej Alla glada!
Här i Rom är det idag, just nu ca 13 grader varmt i solen. Vill inte veta vad det är i skuggan, för där är det ju kallt...

Det har hänt en del sedan senate inlägget. Jag har flyttat ner en klass, som går lite mer långsamt fram. Fortfarande samma nivå, men tempot är lite lugnare. Det gick lite för fort fram i den förra klassen och jag blev stressad och irriterad mot slutet. Det var inget kul att gå hem varje dag och känna sig som ett komplett pucko. Inte heller så värst motiverande!
Jag trivs bra i den nya klassen och har återförenats med två tidigare klasskamrater och har nu två stycken lärare som alternerar, varannan dag.

För några veckor sedan var jag på min första riktigt stora fotbollsmatch någonsin. Det var Lazio - Zurich. Stämningen var sjuk, galen och helt fantastisk. Arenan var stor och även fast den verkligen inte var fylld till max kändes det och märktes att det var mycket folk, och italienare... :)
Jag hade blivit "varnad" för att matcher med Lazio kan vara lite stökiga och var på min vakt, men allt gick bra. Det gick inte lika bra för Zurich dock, som både förlorade matchen och fick några av sina anhängare skadade av en bengal och smällare innan matchstart, av sina egna...

Jag har också varit på en resa till Florens . Jag och en komps från skolan bestämde oss för att vi behövde komma bort från Rom ett tag. Florens var helt fantastiskt! Nästan inga bilar, folk som cyklade på gatan, , lugnt, stilla och mycket vackert! Vi var där i nätt och jämt 24 timmar så det blir nog fler besök. Kanske inte på den här resan, men jag ha ju ett helt liv kvar!

Vad mer,
denna är sista veckan som min flatie bor tillsammans med mig. Han åker på lördag och sen kommer en ny som ska bo med mig en vecka. Jag letar nytt ställe att bo på, men vi får se ur det blir.
Jag har också cyklat in Romtrafiken och det var en upplevelse kan jag säga. Har inte suttit på en cykel på flera år och att sedan göra det i Roms trafik... Det gick bra i slutändan, men det var ingen vanlig cyklettur. Trafiken i Rom är hemsk och det är bilar överallt. Vårt mål var att besöka och cykla i Appia Antica, Parken som jag besökte för några veckor sedan. Parken va och är jättefin och när vi kom dit höll solen på att gå ner vilket gjorde det än mer vackert. Hemfärden gick på stora motorvägar, kors och tvärs mellan bilar och jag tappade bort mitt sällskap. Men i slutändan klarade jag det och förtjänade "the iron heart" som flatien uttryckte det :) Det blir ingen mer cykleltur för mig här, men jag ska verkligen köpa en när jag kommer hem. Jag har saknat att cykla!

I helgen var det avskedsutgång för Ralph och Carolina som avslutade sina studiuer och åkte hem. Jag firade genom att dricka mojitos lite för snabbt och ja... Natten involverade en resa till EUR (vilket inte är i mitt område) och ca 3 timmars förd hem... (det brukar ta 20 min). Så går det ibland när en tappar lokalsinnet...

I veckan är det som sagt min flaties sista vecka här och på onsdag kommer våra "landladises" hem till oss. Vi ska laga middag tillsammans. Det ska bli och kommer bli både spännande, lärorikt och roligt!
Till nästa gång, kolla in bilderna och ta hand om varandra därute!

Ciao!









Den där gröna saken kommer jag att komma tillbaka för att köpa. Den har ett perfekt ställe att stå på i mitt vardagsrum...