tisdag 15 juli 2008

Asså hur svårt är det att gå tyst? Hur svårt är det att inte gå på hälarna?
Min granne som bor under mej är övertygad om att han bor i villa.
Jag är övertgad om att Big Foot, bor under mej!
Idag skulle jag ha gått upp tidigt för att gå och simma på förmiddagen, men eftersom jag började läsa en ny bok igår va jag lite trött i morse.
Jag har börjat läsa boken Lasermannen- en berättelse om Sverige.
Innan jag började läsa den kände jag att den skulle va tråkig att läsa för att den inte är skriven som en roman och som jag är mer van vid, men jag gillar den på ngt sätt.
Den är skriven i ganska korta kapitel ur olika personers synvinkel och man får uppfattningen av att de är på riktigt och att författaren bara skrivit ner det som personerna sagt eller målat upp.

Jag va så liten, eller ja, typ 11 år när allt detta hände och jag kommer inte ihåg så mycket, av rapporteringen. Jag vet inte ens om jag visste att det bara var mörkhyade personer som föll offer, att de va så många som 10 st varav en dog och att det var högerextremister som låg bakom. Jakten på lasermannen beskrivs som den största jakten på en mördare i svensk polishistoria. Läskigt
Det ska bli intressant att fortsätta läsa boken och få uppleva den värld som målas upp. Jag tror att jag många gånger kommer bli väldigt arg, frustrerad och känna aktivistådran svälla...


Eftermiddagen idag har jag annars spenderat med en vän från Uppsala som jag inte sett på länge.Hennes pojkvän bor här i Stockholm och idag innan hon åkte tillbaka till U träffades vi på lunch. Det är skönt med människor som man bara kan träffa så där, det kan gå en tid, men när man väl ses pratar man som om ingen tid alls gått.

Mitt korttidsminne gör att jag inte kommer ihåg vad stället vi åt på hette, men det gör inget för det va ändå inget bra ställe.

Nu ska jag se om jag hittar någon diskussion på qx om invandrarna och de problem, som de tydligen ska ta med sig allihop, som jag kan lägga mej i.

Må så gott!
/Pomi