tisdag 27 mars 2012

Så! Det sista inlgget i T.R.E

Jaha, så var den här då, den absolut sista kvällen i Rom innan jag tar mitt pick och pack och drar hem till Sverige igen!
Idag på eftermiddagen när jag träffade Landladyn för att säga hej och tacka samt äta Tiramisu gick det verkligen upp för mig att jag ska åka hem!
Det känns... pisstråkigt och skitkul.
Jag vet inte.
Jag har verkligen haft ett äventyr och jag skulle verkligen inte vilja ha det här ogjort. Jag gjorde det av så många andra anledningar än att lära mig ett nytt sråk, det sistnämda är ju svårt att helt göra på sex månader.
Jag är stolt över att jag kan se en utveckling i språket och att jag faktiskt kan göra mig förstod.
Min landlady pratade idag på Italienska hela tiden med mig, vilket hon iof gjort länge, men sen fick jag översätta åt mor. Det hade inte varit möjligt för sex månader sen.
Jag kommer sakna min landlady och hennes syster jättemycket. Men vet att det inte är sista gången vi ses. Det kanske tar ett tag, men vi kommer ses igen, det vet jag. Kanske redan i maj.

Jag är glad över att jag träffat alla människor jag gjort oavsett om vi kommit bra eller dålig överens i slutändan. Jag är glad för de roomies jag haft och som bott ett tag med mig och där det genom det utvecklats en vänskap. På något sätt vet jag att även dessa människor i framtiden kommer korsa min väg igen.
Det känns som att det här äventyret är slut nu, det är dags att tackla av, tacka för sig och resa hem!

Vad gäller bloggen... Kommer väll döpa om den och uppdatera den lite då och då. Vi får se!

Avslutningsvis! Jag rekommenderar alla att göra ett sånt här äventyr! Jag kunde! Du kan också bryta upp från ditt inrutade liv och ge dig ut på ett äventyr som ger dig ny kraft, nya insikter och ny styrka. Kanske upptäcker du att du har sjukt mycket att vara glad över i ditt liv eller att Sverige är ett otroligt bra land att leva i. Kanske återvänder du med nyfunne kraft och ta itu med saker, kanske för att inse att det liv du levt inte är det liv du vill leva för resten av ditt liv.
Det går inte att på förhand förutse vilka insikter som kommer, med det går att säga att alla är bra, alla, oavsett om du måste få dem "the bad way!"
Om du inte utmanar dig och bara finner dig i saker, kan det aldrig bli bättre och allt kan alltid bli bättre. Sätt dig själv i främsta rummet, ditt liv handlar om dig, inte om alla måsten, krav och förväntningar som andra har. De är andra som har det, i grunden inte Du!
För mig har ganska mycket förändrats under det här sex månaderna. Kanske kommer det att synas, kanske inte.
Men som sagt, avsett vad och hur efterspelet blir: Det här var det absolut bästa jag gjort! Tack mig själv!
A presto!

Inga kommentarer: